Ən yaxşı kommersiya pizza sobası hansıdır? Biz artıq italyan pizzaioloslarından “Odunla qızdırılan soba!” deyə qışqıran xorun səsini eşidirik. Və kim onları günahlandıra bilər? Odun sobası həmişə pizza bişirmək üçün ən yaxşı vasitə hesab edilmişdir. Pizzanın özü ilə birlikdə doğuldu və onu pizza bişirmək üçün ən məşhur proses etdi. Bununla belə, bir həqiqətdir ki, bu tip sobanın öz məhdudiyyətləri var və aramızda daha az ənənəvi olanların etiraf etdiyi kimi, onun müxtəlif çatışmazlıqları var: o, asanlıqla soyumağa meyllidir və xidmət zamanı istənilən vaxt təkrarlanan nəticələrə zəmanət vermir, zəif temperatur nəzarətinə malikdir, təmizlənməsi çətindir, odun saxlamaq üçün yer tələb edir və tez-tez quraşdırma üçün hörgü işləri tələb olunur.
Bu səbəblərə görə, bir çox mütəxəssis statik və konveksiya sobaları kimi alternativ həllərə müraciət edir, lakin bu, hər bir iş növü üçün uyğun deyil. Beləliklə, bütün peşəkar ehtiyaclara uyğunlaşa biləcək alternativ bir həll varmı? Həqiqətən də var və ona kombi soba deyirlər!
Enerjiyə qənaət və məkan səmərəliliyindən tutmuş menyuda digər inqrediyentləri və ya yeməkləri eyni vaxtda hazırlamaq imkanına qədər. Bu yazıda biz pizza hazırlamaq üçün kommersiya elektrik və ya qaz kombi sobasından istifadənin bütün üstünlüklərini açıqlayacağıq və hər bir iş növü üçün ən yaxşı modelləri araşdıracağıq.
indeks
Ticarət statik, odunla işləyən, konveksiya və kombi pizza sobası arasındakı fərq nədir?
Pizza bişirmək üçün ən yaxşı kommersiya sobasını seçmək üçün sobaların əsas növləri arasındakı fərqləri və texnoloji irəliləyişlərin zamanla onların performansını necə dəyişdirdiyini başa düşmək vacibdir.
Klassik odun sobasından başlayaq. Adından da göründüyü kimi, yüksək temperaturlara çatmaq və istilik yaymaq üçün odun yanmasından istifadə edir və yemək prosesi üzərində məhdud nəzarət təklif edir. Texnoloji irəliləyişlə, biri sobanın yuxarısında və digəri altındakı iki elektrik elementindən istifadə edərək kameranı tədricən qızdıran statik soba təqdim edildi.
Sonra konveksiya sobaları gəldi ki, bu da bir fan vasitəsilə istilik paylanmasını yaxşılaşdırdı və daha bərabər bişirməni təmin etdi. Bəzi müəssisələr adətən sürətli sobalarda və ya konveyer sobalarında tapılan, tez bişirmək üçün qidaya yüksək sürətlə isti hava üfürən çarpma sistemləri olan konveksiya sobalarından istifadə edir, baxmayaraq ki, çox vaxt məhsulun keyfiyyəti hesabına.
Nəhayət, kombi soba statik, konveksiya, qril və buxarda bişirmə üsullarını özündə birləşdirən ən son yeniliyi təmsil edir və istənilən hazırlıq növündə optimal nəticələr əldə etmək üçün maksimum universallıq və dəqiqliyi təmin edir.
Pizza üçün kommersiya kombi sobasının faydaları
Qabaqcıl kombi soba texnologiyası bir çox peşəkar mətbəxdə əsl fərq yarada bilər, xüsusən də biznes sadəcə pizza menyusundan daha çoxunu təklif etdikdə. Onların unikal üstünlüklərini araşdıraq.
Temperatur, rütubət və havalandırmaya dəqiq nəzarət
Kombi soba temperaturun, rütubətin və ventilyasiyanın son dərəcə dəqiq idarə olunmasına imkan verir və ardıcıl, yüksək keyfiyyətli bişirmə nəticələrini təmin edir. Beş dəqiqədən az qabaqcadan isitmə vaxtı ilə o, asanlıqla yüksək temperaturlara çatır və qapının neçə dəfə açılmasından asılı olmayaraq onları davamlı olaraq saxlayır. Bu xüsusiyyət əl əməliyyatlarını azaltmaqla və sobanın daimi monitorinqinə ehtiyacı aradan qaldırmaqla mətbəx işini asanlaşdıra bilər. Məhdud işçi heyəti olan mətbəxlər və ya menyularını genişləndirmək istəyən müəssisələr üçün əhəmiyyətli bir üstünlük.
Daha kompakt ölçülər
Mətbəxdə yer çox vaxt məhdud və qiymətlidir. Həm elektrik, həm də qaz kombi sobaları odunla işləyən sobalardan 75%-ə qədər az yer tuta bilər və tüstü və istiliyi idarə etmək üçün xüsusi başlıq və ya baca tələb etmir. Bu, onları yalnız pizzaya diqqət yetirməyən mətbəxlər üçün ideal hala gətirir, eyni zamanda çoxlu müxtəlif yeməklər və inqrediyentlərə imkan verir.
Yemək bişirməkdə çox yönlülük
Daha əvvəl qeyd edildiyi kimi, kommersiya kombi sobalarının ən böyük üstünlüklərindən biri yalnız pizzaları deyil, həm də menyudakı digər inqrediyentləri və ya yeməkləri bişirmək qabiliyyətidir. Kombi sobaların bişirmə kameraları bişirmə şəraitinə dəqiq nəzarəti təmin etmək üçün nəzərdə tutulmuşdur ki, bu da keyfiyyəti itirmədən eyni vaxtda müxtəlif yeməklərin hazırlanmasına imkan verir. Bu, həmçinin qlütensiz kimi xüsusi pizza xəmirlərini çarpaz çirklənmə riski olmadan idarə etməyi asanlaşdırır.
Təmizləmək və istifadə etmək asandır
Kombi sobalara inteqrasiya olunmuş müasir avtomatik yuma texnologiyaları sayəsində personalın xidmətdən sonra sobanın təmizlənməsinə dəyərli vaxt sərf etməsinə ehtiyac qalmır. Sadəcə olaraq idarəetmə panelindən təmizləmə proqramını başladın və soba özünü təmizləyəcək, parıldayan vəziyyətə qayıdacaq və növbəti istifadəyə hazır olacaq.
Davamlı nəticələr
İstədiyiniz nəticə üçün bişirmə parametrlərini təyin etdikdən sonra, kombi sobalarındakı ağıllı texnologiyalar hər dəfə mükəmməl uyğunluq üçün bu parametrləri saxlamağa imkan verir. Bu, müştərilərinizin ziyarət edərkən həmişə eyni yüksək keyfiyyətli pizzadan həzz almasını təmin edir. Bundan əlavə, ağıllı xüsusiyyətlər yandırılmış pizzalar kimi ümumi səhvlərdən qaçmağa kömək edir.